پاورپوینت میدان گنجعلی خان در کرمان

    0
    2061

    .میدان گنجعلی خان در کرمان(memarcad.com)

    میدان گنجعلی خان در کرمان

     ابن فایل به صورت پاورپوینت بوده که شامل 22 اسلاید است و قابل ویرایش میباشد.

    گوشه ای از مطلب:

    مجموعه گنجعلیخان کرمان، مجموعه ایست که همزمان با شکوفایی عصر صفوی در سالهای 1007 تا 1029 ه ق باسعی “گنجعلیخان” حاکم وقت کرمان ساخته شد و به همت پسرش “علیمردان خان” تکمیل گردید.این مجموعه هنوز هم مرکزیت خود را در هسته شهر حفظ کرده و از شاهکارهای معماری و مجموعه ای عالی از آثار باشکوه دوره صفویه محســــوب می شود.

    دروازه شرقی میدان گنجعلیخان به بازار بــزرگ گشوده می شود که روبروی آن حمام گنجعلیخان که به “حمام خان” معروف است، قرار دارد. این حمام که تا نیم قرن پیش دایر بوده، به فرمان “گنجعلیخان” ساخته شده و با نام موزه مردم شناسی، پرجاذبه ترین نقطه توریستی شهر کرمان محسوب می شود.

    رختکن‌ حمام‌ به۶ غرفه‌ تقسیم‌ می‌شود که‌ هر غرفه‌ آن‌ مخصوص‌ یک‌ صنف‌ جامعه‌ یعنی‌ سادات‌، روحانیون‌، خوانین‌، رعایا، اعیان‌ و بازاری‌هابوده‌ است‌ و در حال‌ حاضر درهر غرفه‌ یک‌ یا دو مجسمه‌ از شمایل‌ هر یک‌ از طبقات‌ یاد شده‌ به‌ نمایش‌ گذاشته‌شده‌ است.‌

    ¨بخش‌ گرمخانه‌ شامل‌ یک‌ حوض‌ آب‌ سرد است‌ با طاقی‌ شبیه‌ خیمه‌ که‌ هشت‌ ستون‌ حمام‌ بر زیبایی‌آن‌ می‌افزایند. سیستم‌ کانال‌ کشی‌ آب‌ و فـواره‌هـا چـنـان‌ دقـیـق‌ طـراحی‌ و اجرا شده‌ است‌ که‌ از عجایب‌ معماری‌حمام‌ها محسوب‌ می‌شود.

    میدان در بخش مرکزی شهر کرمان است که در حاشیه بازار بزرگ واقع شده است و همانند میدان‌های نقش جهان در اصفهان و یا میرچخماق در یزد، در اطراف خود بعضی از عناصر شهری را گردآورده است.

    این‌ بنا روزگاری‌ مدرسه‌ای‌ پررونق‌ بود که‌بعدها به‌ کاروانسرا تبدیل‌ گردید.حجره‌های‌ متعدد آن‌ در دو طبقه‌ با شیوه‌ معماری‌ زیبایی‌ طراحی‌شده‌اند. این‌ بنای‌ تاریخی‌ در حـال‌ حـاضـر محل‌ سازمان‌ میراث‌ فرهنگی‌ کرمان‌ و دفتر مطالعات‌ فنی‌ جهاددانشگاهی‌ است.‌

    بخشی از بازار بزرگ کرمان در مجاورت مجموعه گنجعلی خان قرار دارد که بازار مسگری و بازار گنجعلی خان از آن جمله اند. بازار مسگری در امتداد بازار کلاه مالی در ضلع شمالی و شرقی میدان گنجعلی خان هستند که عناصری مثل ضرابخانه و آب انبار در آن قرار گرفته اند.

    ¨تاریخ احداث مسجد سال ۱۷۰۰ قمری است. نقشه گنبدخانه مربع است که در پاکار تبدیل به ۸ و در مرکز گنبد تبدیل به نورگیر ۱۲ ضلعی شده است. تمامی سطح داخلی گنبد با مقرنسکاری و تزیینات مرسوم دوره صفویه تزیین شده است.

    این بنا از آثار اواخر دوره گنجعلی خان است و محل ضرب سکه و مسکوکات طلا و و نقره دولتی بوده است.

     

    این فابل شامل:

    • میدان گنجعلی خان کرمان

    • حمام

    • میدان

    • مدرسه

    • مسجد

    • بازار

    • ضرابخانه

    • آب انبار

    • تعاملات اجتماعی وخاطره انگیزی

    • فعال و سرزنده بودن فضا