اقلیم اهواز
این فایل به صورت WORD و شامل 20 صفحه می باشد.
گوشه ای از مطلب:
اهواز سرزمین هموار، بیعارضه و مستطیل شکلی است که عرض آن از 110 کیلومتر در شمال تا 200 کیلومتر در جنوب تفاوت میکند. جلگه خوزستان از رسوبهای نرم رودخانهای که رشتههای چین خورده زاگرس را پوشاندهاند، به وجود آمده است و تنها در چند نقطه، قلههای این رشته کوهها از زیر رسوبات بیرون آمده و عارضههای مختصری را نمودار ساخته است. استان خوزستان از نظر پستی و بلندی به سه منطقه کوهستانی، جلگهای و ساحلی تقسیم میشود.
از مطالعه آمارهای جوی ایستگاههای هواشناسی موجود، چنین استنباط میشود که خوزستان و سواحل مجاور آن از مناطق گرم دنیا هستند که بیتردید در نواحی هم عرض خود از حیث مقدار گرما نظیر ندارند چنان که متوسط گرمای سالانه آن از 24 تا 28 درجه سانتیگراد تفاوت میکند.
استان خوزستان هستی و عظمت خود را به رودخانههای متعددی که در این سرزمین جاریاند، مدیون است. خوزستان علاوه بر دارا بودن اراضی حاصلخیز و زرخیز رسوبی، نظام آبیاری منظمی نیز دارد به طوری که این سرزمین از دیرباز به واسطه وجود این رودخانهها، موقعیت مهم و بزرگی داشته است. رودخانههایی که در دشت خوزستان جریان دارند، از آبهای کوهستانهای بختیاری، لرستان و فارس سرچشمه گرفته و از شمال و شرق به سوی جنوب غربی سرازیر شده و جلگه خوزستان را به منطقه حاصلخیز و آبادی تبدیل کردهاند.
درقسمتهای شمالی ومرکزی شهرستان جلگه ای هموار ونسبتاً حاصلخیز قرار دارد. درحاشیه های شرقی وغربی شهرستان نیز تپه های ماسه ای وشنی قرار دارند که جهت آنها به موازات ارتفاعات زاگرس جنوبی واز سمت شمال غرب به سمت جنوب شرق امتداد یافته اند. در بخش جنوبی و جنوب شرقی شهرستان جلگه خشک وبی حاصل مارن قرار دارد که دارای منابع عظیمی از نفت وگاز است.
این فایل شامل:
-
موقعیت جغرافیایی اهواز
-
ویزگی های اقلیمی اهواز
-
جدول زیست اقلیمی اهواز
-
جهت ساختمان باتوجه به اقلیم اهواز
-
تابش آفتاب در اهواز
-
میزان بارندگی اهواز
-
آب های زیر زمینی اهواز
-
بادهای اهواز
-
نمودار جهت و سرعت باد در اهواز
-
وضعیت توپوگرافی
-
محیط زیست و اکوسیستم
-
پوشش گیاهی
-
ویژگی های جمعیتی اهواز
-
رنگ مصالح در اهواز
-
نحوه طراحی و ساخت ساختمان در اقلیم اهواز
-
منابع و مآخذ
این مطلب در 11 مهر ماه 1402 به روز رسانی شده است.
موفق باشید.