فضای شهری دوره های رنسانس و باروک
این فایل به صورت پاورپوینت و شامل 22 اسلاید می باشد که قابل ویرایش است.
گوشه ای از مطلب:
دوره رنسانس در تاریخ شهر نشینی از اوایل قرن پانزدهم در ایتالیا شروع و تا پایان قرن هیجدهم ادامه می یابد.
رنسانس از نظر لغوی به معنای تجدید حیات می باشد . احیای مجدد علاقه به صور مختلف هنر کلاسیک یونان و رم باستان واستفاده از آنها به عنوان الهام بخش نقاشی ، مجسمه سازی ، معماری و شهر سازی اروپایی .
شهرسازی رنسانس بتدریج از ایتالیا به سایر کشورهای اروپایی گسترش یافت .
معماری رنسانس به محض اینکه نیروی محرکه سبک گوتیک رو به زوال نهاد جانشین آن گردید .
سبک معماری گوتیک که هیچ گاه در ایتالیا پایه و اساس محکمی نیافت در قرن پانزدهم در انگلیس در اوج قدرت و شوکت بود در حالیکه در همین ایام سبک معماری رنسانس در رم و فلورانس به شدت مرسوم شده بود .
رنسانس در فلورانس آغاز شد جائیکه به گفته نیکلاس پوزنر یک موقعیت خاص اجتماعی با وضعیت طبیعی کشور و مردم و رسومات خاص تاریخی آن تطابق یافته بود . موقعیت اجتماعی عبارت بود از دولت شهری بیش از حد ثروتمند و مقتدر که در آن خانواده های اعیان مشوقین فعال هنر بودند و قرارداد های مذهبی قرون وسطی برای این تجار ثروتمند جذبه چندانی نداشت .
اساساً به علت وسعت شهر ، کمتر امکان بازسازی کامل یک شهر وجود داشت . تخریب شهر در اثر آتش سوزی که بیشترین صدمه را به شهرهای قبل از قرن نوزدهم می زد و یا عملیات نظامی ، چنانکه در قاره اروپا رخ می داد گاه بازسازی کامل شهر را سبب می شد .
اما حتی در صورت وجود چنین موقعیتی ، نه علاقه و اشتیاقی برای بازسازی شهر بر اساس طرحی نو وجود داشت و نه اصولاً وسایل و امکانات انجام چنین امری فراهم بود . علاوه براین ، نیازی به مجتمع های شهری جدید با گرایشی تجاری وجود نداشت
معماری گوتیک در فرانسه پا به عرصه وجود نهاد و اساساً سبکی روحانی و مذهبی بود اما رنسانس در ایتالیا ظهور یافت و اساساً سبکی درباری و تجاری محسوب می شد .
هدف باروک آن بود که تاثیر این هنر آنی و زودگذر باشد ، در حالیکه تاثیر هنر رنسانس در عین آهستگی و آرامی ، پایدارتر بوده وسبب می شود که شخص تمایل به درنگ ابدی داشته باشد . در حالیکه این تاثیر گذاری در هنر باروک بسیار نیرومند است ، اما زود انسان را با حالت پریشانی خاصی تنها می گذارد .
این فایل شامل:
-
رنسانس
-
رنسانس و باروک
-
اصول طراحی دوران رنسانس
-
خیابان اصلی مستقیم
-
شبکه شطرنجی
-
فضای بسته
-
فضای بسته : فضای تردد
-
فضای بسته : فضای مسکونی
-
فضای بسته : فضای پیاده