فرهنگ در معماری
این فایل شامل 30 اسلاید می باشد و قابل ویرایش است.
گوشه ای از مطلب :
اولین کاربرد واژه ی فرهنگ در انگلیسی مربوط به پرورش حیوانات و به عمل آوردن محصولات زراعی بودو همچنین با مفهوم عبادات دینی ارتباط داشت .از قرن شانزدهم تا قرن نوزدهم، فرهنگ کم کم به معنای بهبود و اصلاح جامعه در کلیت آن نیز به کار رفت و به منزله نوعی معادل ارزشی برای تمدن استفاده شد.
اشاره به رشد فکری، روحی و زیبایی شناختی فرد، گروه و جامعه. به این معنی که فرهنگ تقریباً معادل با تمدن و پیشرفت اخلاق فردی و جمعی در نظر گرفته می شود. ( دیدگاه جامعه شناسان)
دربر گرفتن تعدادی از فعالیت های ذهنی و هنری و محصولات آنها ( فیلم، هنر و تئاتر ) .فرهنگ در این کاربرد کمابیش معادل با هنرهاست.( دیدگاه زیبایی شناسان و منتقدین ادبی)
فرهنگ از منظر افراد دیگر، تعاریف متفاوتی یافته است،به بیان گیدنز در بهترین حالت می توان فرهنگ را به مجموعه ای از شیوه های زندگی تعریف کرد . شیوه های خاص زمانمند و فضا مندی که در وضعیت واقعی تعریف شده باشند .
برای درک رابطه ی فرهنگ و معماری، ابتدا به رابطه ی فضا و فرهنگ اشاره می کنیم. فضا نیز همچون فرهنگ دارای ساختی اجتماعی است که در جریان شکل دهی به تصور مردم از خودشان ساخته می شود. فضا در تقویت و تحول فرهنگی نقش اساسی دارد، زیرا الگوهای رفتاری مورد انتظار در داخل فضای خاص، ارزش های فرهنگی خاصی را منعکس می سازد .
تا اوایل دوره ی قا جار، معماری ایرانی از پیوستگی و تداوم ریشه ای برخوردار بود که اگرچه در هر زمان بنابر مقتضیات، نظیر تحول فنون ساخت، استفاده از مصالح جدید، تغییر و گسترش خواست کارفرمایان و تغییر در نظام طراحی، شکل ها و الگوهای متفاوتی از خود نمایان می ساخت، اما بر اساس اصول و مشخصه های بنیادی تغییر ناپذیری، قوام می گرفت . تداوم معماری، از تداوم فرهنگی در همه عرصه های زندگی ایرانیان ناشی می شد . پیوستگی ساختارهای مختلف زندگی با معماری، همگونی و هماهنگی معماری را نیز در پی داشت .
این فایل شامل :
-
تعریف فرهنگ
-
فرهنگ، فضا و معماری
-
معماری معاصر ایران و مسأله ی نقد فرهنگی
-
پیش از انقلاب اسلامی
-
دوره ی قاجار
-
دوره ی پهلوی اول
-
دوره ی پهلوی دوم
-
پس از انقلاب اسلامی
-
مصالح
-
معماری سنتی، معماری بدوی، معماری بومی، معماری نمادین
-
ساختار هندسه
-
استعداد مکان
-
ایده های فرم گرا از معماری گذشته
-
ساختمان آزناب
-
فرهنگستان های ایران
-
معماری پست مدرن