قداست آب، باد، خاک، آتش
این فایل به صورت پاورپوینت و شامل 52 اسلاید می باشد و قابل ویرایش است.
گوشه ای از مطلب :
افكار گوناگون مردم در اديان ما را در اين داشت كه به بررسي برخي از عوامل مقدس پرداخته و ميان عوامل گوناگون برخي را به انتخاب كه در جزء عوامل هستی بخش بوده كه ميان مردمان و افكار گوناگون بطريق مختلف مورد پرستش قرار ميگيرد اين عوامل عناصر اربعه، آب و باد، خاك و آتش است. در ميان اين عوامل آب جز عوامل بسيار مورد احترام مردمان بود كه در بسياري از اديان مورد پرستش قرار ميگيرد. آب مظهر پاكيزگي بوده و آلودگي را ميزدايد، به مردم روح آسماني ميبخشد و پليديررا دور ميكند عامل حاصلخيز بوده و زمين را پربار ميكند. باد رونده است. نويد فصلها را ميدهد و مرحله به مرحله زندگي را به جلو هدايت ميكند. باد مانند آب حاصلخيز است. زمين را پروده كرده زيبا ميكند.
خاك عنصر است كه از درون خود حاصل به بیرون آورده و زمين را زيبا ميكند. انسان از خاك است بعد از جدا شدن روح از بدن، جسم انسان به خاك تبديل ميشود.
آتش نور زندگي بخش است به انسان گرماي زندگي ميدهد. انسان را پاك ميكند و صبر انسان را نوراني كرده و انسان را هدايت مي كند.
اين تصورات در اديان مختلف می تواند برخي از علتهاي قداست باشد كه در فصول بعدي مورد بررسي قرار ميگيرد. ما به توسط کتابهای مختلفي چون اوستا، آئين مهر و اسلام توانستيم در اين راستا موفقيتهای را دست يابيم.
به گواهي اوستا و نامههاي ديني پهلوي ايرانيان اخشيجهاي چهارگانه (اب، باد، خاك و آتش) را ميستودند و امروزه هم پيروان مزديستا آن را پاك ميداند و آلودن آن نارواست از نويسندگان يونان و رم ميدانيم كه ايرانيان به دستور ديني خود رفتا مينمودند.
این فایل شامل :
-
آب
-
آب در اوستا
-
خوراک آب
-
نیایش آب
-
آب و زندگی
-
باربری آب در اوستا
-
جشنهای آب
-
آب پیش از ظهور اسلام
-
آب در اسلام
-
باد
-
باد در اوستا
-
وات خدای باد
-
باد در اسلام
-
خاک
-
قداست خاک
-
آتش
-
نیایش آتش زندگی
-
دلیل اهمیت آتش
-
نظریه افلاطون در مورد آتش
-
ذهنیات مردم کهن
-
آتش نیایش
-
علت قداست آتش در اسلام
-
نظریات در مورد عناصر اربعه در ادیان
-
نظریه برخی ازفیلسوفین درباره عناصراربعه
-
عناصر اربعه در آیین میترایی
-
نظریه داماسیکوس
-
اعتقادات شمعون
-
شیخ اشراق
-
مراحل سلوک
-
دوزخ زرتشتیان
-
جشن مهرگان
-
منابع